SMRY tarjosi tietoa alamme tärkeistä ja ajankohtaisista aiheista yritysten vetäjille, myyjille sekä suunnittelijoille kesän koulutuspäivässä Tampere-talossa.

Päivän kohokohta oli epäilemättä Suomen Yrittäjien johtajan ja pääekonomistin Juhana Brotheruksen puheenvuoro. Hänen esitelmänsä huokui tietämystä ja osaamista sekä kansantaloudesta että pk-yrittäjyydestä. Puheenvuoro oli avartava ja mieleenpainuva.

Mielenkiinnolla odotettu oli myös Foreconin Pekka Pajakkalan antama rakentamisen markkinakatsaus. Toni Österlund Geometria Architecture:sta kertoi meille esimerkein toteutetuista kohteista, miten tietomallinnuksen mahdollisuuksia voi hyödyntää rakentamisessa.

Rakennuskohteisiin pyydetään ympäristöselosteita (EPD) ja puolentoista vuoden kuluttua ne ovat pakollisia kaikille rakennustuotteille. Saimme merkittäviltä järjestelmätoimittajilta katsauksen ympäristöselosteita sekä siitä, minkälaiset valmiudet heillä on tuottaa niitä nyt ja tulevaisuudessa.

Lopuksi Tulosakatemian Toivo Koski kertoi mitä yritystalouteen liittyvää kannattaa pitää mielessä, kun ollaan myynti ja asiakaskohtaamistilanteissa.

Kiitos kaikille osallistujille ja puhujille! Seminaarin esitelmät ovat ladattavissa täältä.