Suomen Metallirakenneyhdistyksen (SMRY) jäsenet ovat valinneet äänestyksessä Vuoden Metallirakenne -palkinnon saajan. Äänestyksen ykköseksi nousi Espoon Leppävaarassa sijaitseva toimitilakiinteistö Säteri 6, johon Lasi Saarinen Oy toteutti kunnostustöiden yhteydessä muun muassa upeasti lasitetun atrium-aulan.

Karkkilalainen Lasi Saarinen teki kohteeseen alumiinirunkoiset, ääntä eristävät ja SG-saumatut putoamissuojaseinät, toimistotilojen sisälasiseinät sekä liikehuoneistojen käyntiovet ja lasiseinät. Kohteessa vaadittiin metalli- ja lasiosaamista sekä tarkkaa mitoitusta. Lasia kului kaikkiaan peräti 2000 neliömetriä.

Vuoden Metallirakenne -kilpailun tarkoituksena on nostaa vuosittain esille erityismaininnan arvoisia, SMRY:n jäsenyritysten toteuttamia rakennuskohteita.

Muut finaaliin päässeet ehdokkaat palkinnon saajaksi:

Ravintola Fyren, Tammisaari (Tarvasjoen Teräsovi Oy)
Biocity, Turku (Raision Metalli Oy)
Helsingin Vaakunan 10. kerros (Lasivuorimaa Oy)
Rovio Pet Foods, Loimaa (Fenestra Suomi Oy)

Aikaisemmat Vuoden Metallirakenne -voittajat

2020 As Oy Helsingin Takila ja As Oy Helsingin Puosu (Alutec Oy)
2019 As Oy Vantaan Astrum (Alutec Oy)
2018 Messutalo Wave (Alavus Alufront Oy)